$ DOLAR → Alış: 32,30 / Satış: 32,43
€ EURO → Alış: 34,58 / Satış: 34,72

Yozgat POMEM’de 389 polis adayı mezun oldu

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM)’de  26. Dönem, 8 aylık eğitimlerini tamamlayan 389 polis için mezuniyet töreni düzenlendi.

Yozgat POMEM’de 389 polis adayı mezun oldu
  • 20.06.2021

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM)’de  26. Dönem, 8 aylık eğitimlerini tamamlayan 389 polis için mezuniyet töreni düzenlendi.

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi tören alanında gerçekleştirilen 26. Dönem POMEM Mezuniyet Töreni, Saygı duruşun ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda okulunu derece ile bitiren Ali Çakır, yaş kütüğüne plaket çaktı.

 

Dereceye giren 10 öğrenciye de Protokol üyeleri tarafından Teşekkür Belgesi ve Plaket takdim edilirken, Hayırsever İşadamı Bilal Şahin tarafından da laptop bilgisayar ve çeşitli hediyeler verildi.

 

Programa; Yozgat Valisi Ziya Polat, MHP Yozgat Milletvekili İ Ethem Sedef, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Arif Hamdi Sazak, Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Zafer Kişi, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Sefa Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İşadamı Bilal Şahin, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, MHP Merkez İlçe Başkanı Adem Kızılay katıldı.

POMEM Müdürü Zafer Kişi, programda yaptığı açılış konuşmasında; genç meslektaşlarının mezuniyet sevincine ortak olduklarını belirterek, meslek hayatlarında başarı dileklerinde bulundu.

POMEM Müdürü Zafer Kişi, “Eğitim ve Öğretimlerini başarıyla tamamlayan Emniyet Teşkilatımıza katılmaya hak kazanan 26. dönem polis adaylarımızın  mezuniyet, yemin ve diploma törenlerine teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız.  Okulumuz kurulu bulunduğu günden bu yana emniyet teşkilatına adalet ve hukukun üstünlüğüne inanan devletine vatanına milletine bağlı ülkenin bölünmez bütünlüğü için gözünü budaktan esirgemeyen binlerce polis yetiştirmiştir ve yetiştirmeye de devam edecektir. Bugünde yine 26. dönem Yozgat POMEM olarak 389 vatan evladını mezun edecek olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Genç polislerimiz şartlar ne olursa olsun dün olduğu gibi bugünde kanunlar çerçevesinde kendilerine verilen görevleri adaletle yerine getirirken yılmadan, yorulmadan aziz milletimizin hizmetinde olacaklardır. Bu bilinçle yetiştirdiğimiz meslektaşlarımız temel hak ve özgürlüklerin korunmasında üstün gayret göstererek tüm halkımızın gönlünde hak ettiği yeri alacak sizi, bizi ve ailelerini asla utandırmayacaktır. Öğrencilerimizin yüksek donanıma sahip polisler olarak yüce milletimize en iyi hizmeti sunabilme adına bütün sabır azim ve gücünüzle tüm birikimlerinizi paylaşmaya ve elinizden gelenin en iyisini sunmaya gayret ediniz emekleriniz sizlere teşekkür ediyorum.

Genç meslektaşlarım sizler milletimize hizmet etmek isteyen binlerce kişinin arasından seçilerek buralara geldiniz. Fedakarlık gerektiren bu hizmet yolunda halkımızın huzur ve güvenliğini muhafaza edebilmek için eğitim gördünüz. Siz değerli  genç meslektaşlarımın bu kutlu hizmet kervanına katılımı ile emniyet teşkilatımız büyük bir güç ve dinamizm kazanacaktır. Yolunuz aydınlık bahtınız açık olsun. Allah’a emanet olun.”diye konuştu.

POLİS, MİLLETTİR, DEVLETTİR, BAYRAKTIR VE VATANDIR

Yozgat Valisi Ziya Polat’ta konuşmasında polisin devletine, milletine, vatanına ve bayrağına bağlı görevlerini  en iyi şekilde yerine getireceklerine inancının tam olduğunu belirterek, “Polis, millettir, devlettir, bayraktır ve vatandır.”dedi.

Vali Polat, “Öncelikle bu özel günde velilerimizi de burada ağırlamak isterdik, fakat pandemi nedeniyle biraz daha özen göstermek zorunda kaldık. Ayrıca bugün babalar günü. Öncelikle bu vatana bu milete hayırlı evlatlar yetiştiren tüm babalarımızın evlatlarını yetim bırakan tüm babalarımızın babalar gününü kutluyorum. Hayırlı ömürler diliyorum. 389 yiğidimiz 8 aylık eğitim döneminin ardından devletine, milletine hizmet yolunda bugün Bismillah diyecekler.  Bu vesile ile hepsini kutluyor hayırlı olsun diliyorum.

Polis, millettir, devlettir, bayraktır ve vatandır. Bunu her gün gördünüz bunu sadece doğada yüreğinizde hissettiğinizi biliyoruz. Bu devlet uğruna, vatan uğruna, bu bayrak uğruna ve ezan uğruna hepimizin canımızı severek verdiğimizi ve vereceğimizi biliyoruz.

Bu devlet ve bu millete hizmet etme yolunda aşk ve şevkle, öğretmenlerinizden ve meslek büyüklerinizden aldığınız eğitimle, etik değerlerle taammümlerle  milletimize en iyi hizmeti edeceğinizi biliyoruz. Hep söylüyoruz  devletin emrinde, milletin hizmetinde nice başarılarınız olsun, yolunuz bahtınız açık olsun, hayırlı uğurlu olsun.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından polis adayları mezuniyet sevinçlerini şapkalarını havaya atarak yaşadı.

 

ReklamReklam
Ünal’dan gazetemize tebrik ziyareti
Sorgun ilçesinde önemli bir sosyal sorumluluk üstlenen Sorgun Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Başkanı Pınar Ünal, gazetemizi ziyaret ederek, 29....
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Demir ve Gözan’dan Vali Özkan’a ziyaret
Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir ve 31 Mart Yerel Seçimleri neticesinde Sarıkaya Belediye Başkanı seçilen Osman Gözan, Yozgat Valisi Mehmet...
Zabıta ekiplerinden fırın denetimi
Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri şehir merkezinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında hijyen ve gramaj denetimi yaptı.
Pastalı doğum günü sürprizi
Gazetemiz Yeniufuk'un ortakları Bekir Çaylak ve Cemil Mermertaş, mesai arkadaşlarından yaş günü sürpriziyle karşılaştılar. Bugün, ofislerinde düzenlenen sıcak bir kutlama...
Hak İş Yozgat İl Başkanlığı 1 Mayıs’ı kutladı
                Hak İş Yozgat İl Başkanı Ferman Zararsız, beraberinde yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Meydanında ellerinde sendika ve Türk Bayrakları ile...
Başkan Altuntaş, havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu
Ak Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yozgat Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunarak şantiye şefi...
Meclis üyelerinden hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Yozgat Belediyesi Meclis üyeleri; Nuri Tinel,  Sibel Yıldırım, Ahmet Mitat Çakıroğlu ve Hüseyin Durusoy, İl Genel Meclis Başkanı...
Başkan Arslan, tesisleri yerinde inceledi
Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan,, Yozgat Park ve Belediye Kreşi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
Jandarma, Kaçakçılıkla mücadeleyi sürdürüyor
Sorgun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma neticesinde, Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, (D.H.) isimli şüphelinin iş yerine operasyon düzenledi.
Vali Özkan uyardı: Gereksiz meşgul edene, 1980 TL ceza
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, 112 Acil Çağrı Merkezine asılsız ihbarda bulunan ve gereksiz meşgul eden kişiler hakkında 1980 TL...
Aktif Gayrimenkul’den açılışa davet
Yozgat’ta uzun zamandan bu yana ısıtma ve doğalgaz dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren Aktif Grup, hizmet alanını genişleterek Yozgat’ta yeni bir...
Şahan: İstanbul-Yozgat hızlı tren seferi 4 Mayıs’ta başlıyor
AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, İstanbul-Yozgat Yüksek Hızlı Tren seferlerinin 4 Mayıs 2024 tarihinde başlayacağını duyurarak, Yozgat'a hayırlı olmasını...
Besiciler, Kurbanlıklarını Sosyal Medyada satıyor
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, geleneksel satış yöntemlerinden farklı olarak besiciler, teknolojinin gücünden faydalanarak kurbanlık hayvanlarını sosyal medya üzerinden satışa sunuyor....
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ