$ DOLAR → Alış: 32,30 / Satış: 32,43
€ EURO → Alış: 34,58 / Satış: 34,72

 Vali Yurtnaç: Yozgat eğitim kalitesini lafla değil uygulamalarla artıracağız

 Vali Yurtnaç: Yozgat eğitim kalitesini lafla değil uygulamalarla artıracağız
  • 24.06.2016

 

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ilde eğitim kalitesinde biraz sıkıntılar olduğunu belirterek, ilin eğitim kalitesini lafla değil yapacakları uygulamalarla artıracaklarını söyledi.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti (YGC) Başkanı O Hakan Kiracı, beraberinde Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeni Ufuk Gazetesi Sahibi Bekir Çaylak ve diğer üyelerle birlikte Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette YGC Başkanı Osman Hakan Kiracı ve Yeni Ufuk Gazetesi sahibi Bekir Çaylak, Yozgat’ın öncelikli sorunları ile ilgili Vali Yurnaç’la karşılıklı sohbet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kemal Yurtnaç, basına büyük önem verdiğini vurguladı. Vali Yurtnaç, “ Yozgat’ta Eğitimin kalitesinde biraz sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla Yozgat’ta eğitimin kalitesini artıracağız. Neyle arttıracağız. Lafla arttırmayacağız. Öğretmen ve öğrencileri rekabete sokacağız. Maddi manevi ödüllerimiz olacak. Bunları gerek kitap okumada, gerek başarı kazanmada ödüllendireceğiz. Ayrıca Yozgat’ın tanıtımına da önem vereceğiz.”dedi.

YOZGAT’IN TERMAL KAYNAKLARINI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Yozgat’ın jeotermal kaynakları bakımından büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Yurtnaç, bu kaynakları en iyi şekilde değerlendireceklerini kaydetti. Vali Yurtnaç, şöyle devam etti. “Genel itibariyle bu kısa dönemde termal önemlidir. Yozgat’ın termal kaynaklarını değerlendireceğiz. Termal Yozgat’ın bir dışa açılımı olabilir ve bunları hep birlikte değerlendireceğiz.”

YOZGAT’TA BUNDAN SONRA GÖÇ DURACAKTIR

Yozgat’ta bundan sonra göçün duracağını söyleyen Vali Yurtnaç, “Şuana kadar belediyelerde en riskli yatırım nedir. Altyapıya yaptığımız yatırımlardır. Bunlar zaman içerisinde insanlara rahatlık sağlar ama yapılırken her yer dağınık müthiş bir sorun yumağına dönüşür. Yozgat’ın da hızlı tren, havaalanı, organize sanayi bölgesi son derece önemlidir. Diğer taraftan, diyanet eğitim merkezi, cezaevi, hastane, adalet bakanlığının işleri. Bunlar Yozgat’ın nüfusunu 5 ila 10 arasında artıracaktır. Ama en önemli artış ise organize sanayi bölgesinin harekete geçirilmesi ile olacaktır.  Milletvekili sayısının 4’den 3’e kadar düşmesi o kadar da önemli değil.  Önemsememek lazım. Güçlü temsilin önemli olduğunu düşünüyorum. Mesela bir bakanımız olması bunun için önemli bir fırsattır. Bunu değerlendireceğiz.  Ben burada Yozgat’ın siyasette birlik beraberlik içinde olduğunu görüyorum. Hani tek parti olup ta geçinemeyen yok mu? Bir sürü örnekleri var, size sayabilirim. Dolayısıyla bunun bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Hep beraber bunu değerlendireceğiz.”diye konuştu.

Basınla ilişkileri de düzenleyeceklerini vurgulayan Yurtnaç, “Basınla olan ilişkilerimizi de düzenleyeceğiz. Yaptığımız işlerle ilgili konularda basını bilgilendirme konusunda  ilgili müdürlüklerimize yetki verilecektir. Hazırladığımız genelgeyi yakında dağıtacağız.”ifadelerini kullandı.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti (YGC) Başkanı Osman Hakan Kiracı’da Yozgat’tan çok sayıda gazetecinin yetiştiğini belirterek, “ Gazeteciler cemiyeti olarak ilimize bir basın müzesi yapmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Vali Yurtnaç’da Basın Müzesinin kurulmasında valilik olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

ReklamReklam
Süleyman Şahan’ın girişimleriyle Yozgat’a 34 yeni doktor atandı
AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeler neticesinde Yozgat’a 26 Uzman hekim, 8’de pratisyen...
Ekinci: Hedefimiz 5 yılda söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirmektir
Sorgun Belediye Başkanı M Erkut Ekinci, hedeflerinin 5 yıl içerisinde söz verdikleri çalışmaları gerçekleştirmek olduğunu söyledi.
Başhekim Kozan, uyardı
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr. Mustafa Kozan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda halkı uyararak dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Otomobil ağaca çarptı, sürücü yaralandı
Yozgat'ta meydana gelen trafik kazasında bir otomobilin kontrolden çıkarak ağaca çarpması sonucu aracın sürücüsü yaralandı.
Yozgat’ta 345 olayda 343 şüpheli yakalandı
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15-30 Nisan 2024 tarihleri arasında il genelinde yapılan operasyonlarda toplam (345) olayda (343) şüpheli şahıs...
Ünal’dan gazetemize tebrik ziyareti
Sorgun ilçesinde önemli bir sosyal sorumluluk üstlenen Sorgun Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Başkanı Pınar Ünal, gazetemizi ziyaret ederek, 29....
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Milletvekili Şahan, Yozgat’ın taleplerini bakanlara iletti
Demir ve Gözan’dan Vali Özkan’a ziyaret
Sarıkaya Kaymakamı Ahmet Nuri Demir ve 31 Mart Yerel Seçimleri neticesinde Sarıkaya Belediye Başkanı seçilen Osman Gözan, Yozgat Valisi Mehmet...
Zabıta ekiplerinden fırın denetimi
Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri şehir merkezinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında hijyen ve gramaj denetimi yaptı.
Pastalı doğum günü sürprizi
Gazetemiz Yeniufuk'un ortakları Bekir Çaylak ve Cemil Mermertaş, mesai arkadaşlarından yaş günü sürpriziyle karşılaştılar. Bugün, ofislerinde düzenlenen sıcak bir kutlama...
Hak İş Yozgat İl Başkanlığı 1 Mayıs’ı kutladı
                Hak İş Yozgat İl Başkanı Ferman Zararsız, beraberinde yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Meydanında ellerinde sendika ve Türk Bayrakları ile...
Başkan Altuntaş, havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu
Ak Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yozgat Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunarak şantiye şefi...
Meclis üyelerinden hayırlı olsun ziyareti
AK Parti Yozgat Belediyesi Meclis üyeleri; Nuri Tinel,  Sibel Yıldırım, Ahmet Mitat Çakıroğlu ve Hüseyin Durusoy, İl Genel Meclis Başkanı...
Başkan Arslan, tesisleri yerinde inceledi
Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan,, Yozgat Park ve Belediye Kreşi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
Trafik ihlalinden 50 sürücüye trafik cezası yazıldı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ